esmaspäev, 28. juuli 2014

Valras- plage


Tähelepanu, valmis? Läks!!!

Lennukeid piilumas

Kui nädala alguses vingusin korralikult prantsuse postiteenuste olemasolu (või õigemini mitteolemasolu) üle, magasin sisse, sattusin trammi, mis poole tee peal seisma jäi ja nii edasi, siis nädalavahetuse puhul võisin kõik selle selja taha jätta, et mõnusalt puhata. 

Esialgne plaan oli minna Avignoni - sümpaatne linnake, kus kogu juulikuu jooksul peetakse teatri-muusika-kino festivali. Kahjuks sain reede õhtul aimu, et sinna transporti ja majutust leida oli võimatu missioon. Muidugi oli hotelle ja ronge, aga nende hinnad olid ka üsna üüratud. Seega otsisin midagi lahedat võrdlemisi lähemal. Silm jäi pidama Béziers'i peal - linnake kahe tunni autosõidu kaugusel Vahemere ääres. Selge - otsustatud! Broneerisin covoiturage'i - koha autos, et sinna jõuda ja kuigi olen erinevate inimestega viimaste nädala jooksul üsna palju ringi sõitnud ja nad on kõik olnud superlahedad, siis nüüd pidin korralikult pettuma. Autojuht oli küll viisakas naine, aga mängis kogu tee valjult jubedat muusikat (maitse küsimus muidugi), suitsetas ja vähemalt pool ajast hoidis kätt signaalil pidevalt vasakule-paremale sõeludes. Ütles, et sõitis varem 13 aastat mootorrattaga ja nüüd ostsis auto, no daa - auto on veidi laiem kui kaherattaline ikka!

Kohale jõudes bussidega ranna poole seigeldes nägin ühes peatuses turismi infopunkti ja juhusest kinni haarates küsisin, kas nad teavad võimalust hostelitest, et sinna piirkonda ööbima jääda. Mul ei olnud kindlat plaani ning eelistasin sinna jääda, kuid olin valmis hilja õhtul Toulouse'i tagasi pöörduma. Ja nädala alguse kokkusattumused olid juhuslikult õnneks pöördunud, kuskil ikka on karma! Igal juhul, see naine oli registreeritud Airbnb leheküljel (mõnus sait, kus pakutakse enda kodu või tuba mõneks ajaks üürida) ning juhuslikult tema juures oli sel õhtul tuba vaba!  Juhhei! Nii sain kaks päeva Lõuna-Prantsusmaa kliimast ja Vahemerest rõõmu tunda, mõnusa hommikusöögi, uued tuttavad ja korralikult puhata.





Ühe rohkem veendun, et siin on super mõnus - lubatakse ju 300 päeva päiksespaistet aastas. Kõik need väiksed linnad ja külad, kus iga päev või vähemalt pühapäeviti on linna keskel turg, igal tänaval mitu restorani ja loomulikult meri ilma milleta ei saa kohe kuidagi! Kindlasti tulen kunagi mitmeks nädalaks siia veel puhkama, aga kas aasta või kahekümne viie pärast, eks näis!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar