neljapäev, 30. jaanuar 2014

Nino ja kuum šokolaad

Märkamatult on käes jaanuari lõpp ja endiselt pole igasugustest oodatud uudistest kippu ega kõppu.

Homsega saab eksamiperiood läbi, juhuu, viimaks! 

Hommikul hakkavad ka esimesed inimesed tagasi liikuma, kaks poissi alustavad teekonda Hollandisse ja Belgiasse, nädalavahetuse lõpus ja uue alguses liiguvad järgmised. Veider ja kurb ja mittemidagiütlev tunne. Kuigi need, kes praegu lähevad, ei ole mulle niivõrd lähedased, tekib ikka see tunne, et võib-olla oli praegu viimane kord kui ma teda näen. Või veel rohkem tekib tunne, et kogu see periood on läbi, ongi praeguseks läbi. Uskumatu! Nii kaua kui võis oodata siia tulemist, samakaua läheb tõenäoliselt aega, et tagasi minnes (ükskõik kuhu) harjuda uuesti kodus olemisega. 

Vahepeal olen ka veidi Toulouse'i avastanud. Esmaspäeval käisin esimest /ja viimast :D / korda ujumas - nii kaua ei olnud basseinivett katsunud, ilmselgelt liiga kaua. Väntasin rattaga umbes 1,5 km kaugusele ujulasse. Muide, avatud on ta esmaspäeviti vaid 12-14 ja 16-18 nii et katsu siis õige aeg leida. Ja loomulikult, kui ta päevas vaid 4 tundi lahti on, toimub sel ajal treening ja ülejäänud rajad on külastajatest hõivatud. 6-7 inimest rajal ei ole küll minu eelistus, aga vähemalt sai kloori lõhna tunda jälle! Ja muide, müts on siin ujudes kohustuslik. 

Kui ma välja jõudsin, oli inimesi vähemaks jäänud

Prantsuse keele õpetaja Karine on meil väga-väga tore - pärast esmaspäevast tundi pakkus ta välja kolmapäeval kokku saada (nendega, kes meist klassi alles on jäänud - 4-6 inimest). Niisiis saime kolmapäeval kuuekesi Karine'i ja tema 7-aastase jalgpallifanaatikust pojaga kokku. Karine on ülimalt sõbralik ja ta pakkus välja minna Mediathéque'i - huvitavad raamatud ja plaadid, seal oli Nino Ferrer'i näitus (nii sai ta poeg nime ;) ). Edasi sõime väljas crêpe'e ja liikusime Musée des Augustins'i. Päeva lõpetasime Karine'i sõnul Toulouse'i parimas kuuma šokolaadi kohas. Tal oli õigus! :)

Aga sellega polnud õhtu veel läbi - Eder pakkus nachosid, tacosid ja margharitat. Hea homme eksamile minna! :)  Homme ootab lisaks eksamile veel paar tundi rongisõitu ees - Biarritz ja San Sebastián, siit me tuleme!!! 


Meediateek - raamatukogu
13. -15. saj pärit gooti stiilis veesülgarid (või kuidas neid nimetataksegi??) Cordeliers'i kirikust 
Head ööd!

2 kommentaari:

  1. Oi ei, get ready... :'( :P
    http://www.youtube.com/watch?v=aCsbo8j_HDI

    VastaKustuta
  2. omg, juba ilma videot vaatamata nime järgi otsustades on kohutav!! :/

    VastaKustuta