kolmapäev, 8. jaanuar 2014

Prantsusmaa pinnalt!

Uskumatu, aga tõsi - tagasi siia sõitsin juba eelmisel reedel ja kuigi kodus sõprade ja perega on kõige parem aega veeta, sunnivad tulevased eksamid kooli natuke tõsisemalt võtma. Niisiis oli reedest pühapäevani kolm vaba õhtut, et õppida... aga kõigist kolmest kujunes midagi hoopis muud kui kooliga seotut. Iga kord jõime veini, vahetasime puhkusemuljeid ja nii ta läks. Laupäeval jutustas Alex oma suusareisist Alpidesse, pühapäeval Eder Euroopa ringreisist (jah - ta tegi kahe nädalaga läbi tõelise seikluse - vapustav!), Joris ja Simon matkamisest ja vana-aasta õhtust Hispaanias. Kuigi alguses oli siin veider olla, siis nüüd vaikselt tuleb juba "kodutunne" tagasi.

Tagasi lennates kokpiti ei õnnestunud kuidagi pääseda, see-eest Toulouse's maandudes sain ühe pildi teha.
KLMi Embraer 190 fligth deck

Eile oli kolmekuningapäev (Épiphanie), mis tähendab, et süüakse Galette de rois nimelist kooki ning iga maiuspala sisse on peidetud üks pisike kuningakuju. Seda õnnelikku, kellele kuningaga tükk satub, ootab 12 kuud õnne :) Ilmselt arvate, kuhu see lugu tüürib, igal juhul prantsuse keele klassi oli meid esmaspäevaõhtuks kogunenud vaid 3, niisiis planeeritult oli õpetajal kaasas vana prantsuse film ja Galette de rois ning õnnelikuks väljavalituks sain seekord mina! :)  Kombekohaselt pidin tobedat papist krooni kandma, aga yolo, tore oli ikkagi!


Mainitud koogid poelettidel

Nii nagu eelmine kooliaasta lõppes projektide vaimus, on uus üsna sarnaselt alanud. Teisipäeval pärast kaht loengut oli parajalt aega korraks puhata, õhtust süüa ning jalkatrenni minna. Koju jõudes sain teada, et 5 minuti pärast algab järjekordne projektikohtumine.. mitte just väga rõõmustav uudis, aga loomulikult tahame kõik võimalikult ruttu lõpetada, eriti kuna esitlus on juba neljapäeval. Seega möödus õhtu projekti seltsis ning ka kolmapäev on nõnda sisustatud. Super! (Tegelikult mitte.) 


Aga midagi, mille kohta tõesti "super" võib öelda - nägin vaheajal Jaanikat, Anne-Liisi, Taavit ja Teele käis ka jõuluks kodus! :) 

Nüüd võib veel soovida "Head seda aastat!" Ja siitpoolt soovid teile Toulouse'st!  Näeme sel aastal!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar