esmaspäev, 11. november 2013

Arles - Carcassonne and back to Toulouse!

Nii, kaua aega on möödas, aga kus ma pooleli jäingi.. Arles - Carcassonne and back to Toulouse!
Coté d'Azuri imehelesinine vesi ja muidugi hea koht planespottimiseks on Parc de la Colline du Chateau nimeline küngas rannikuääres

Kõigile midagi..

Kes veel kasvama peab? :)

 30. oktoobri üsna varahommikul sammusime järjekordselt Nizza Gare SNCF'i suunas (rongijaam), et selleks korraks Vahemere rannikuga hüvasti jätta ja vahepeatusega Marseille's siiski lõunaks Arles'i jõuda. 


Rong see sõitis tsuhh-tsuhh-tsuhh...
ARLES on 50 000 elanikuga linnake Lõuna-Prantsusmaal, eelkõige tuntud kui Vincent van Goghi elukoht 19. sajandi lõpus. Turismimagentiks saab veel nimetada Rooma asjast säilinud amfiteaterit ja areeni, mida ka praegu suviti ja pühadel kontserditeks ja härjavõitluseks kasutatakse. Areen valmis aastal 90 pKr ning pidi tollal mahutama 20 000 inimest - kaks Lilleküla staadioni täit rahvast!

Amfiteatri varemed

Terrasse du café le soir ehk "Kohvikuterass õhtul"


Üks on lihtsalt Van Gogh ja teine vähemalt sama andekas kui Van Gogh

Ehmatamisega sai väga palju nalja - ehamtasime ise ja saime ehmatatud.
Kakskümmend neli tundi Arles's ja kell näitas, et on aeg edasi liikuda. Jälle mööda rannikut kahe rongiga liikudes jõudsime aina kodule lähemale. Kell 17 olime Toulouse'st kõigest 100 km kaugusel Carcassonne's. Väike linn, kus peale lossi ei ole küll midagi erilist, kuid mida teavad kõik prantslased. Isegi mäletan, kuidas ajalooõpetaja mitu aastat tagasi sellest linnast kui imest rääkis.
Hotell/hostel Carcassonne's

Kaunis vaade
Oi näe,  Alonso ka siin!!!
Õhtusöök: ema proovis Cassoulet'd - tüüpiline Lõuna-Prantsusmaa pajaroog pardiliha ja aedviljadega
Pastis 51 - traditsiooniline aniisimaitseline jook

Vähemalt milline magustoit!

Reede pärastlõunal oli MEIE REIS jõudnud tagasi alguspunkti. Viimased poekülastused, viimased pildid, veel viimane kord tassida kohvreid üles mööda kitsaid hotellitreppe. Õhtune mõnus jalutuskäik Garonne ääres, natuke vihmasabinat ja kohvrite pakkimine Vana-Tallinnaga.  


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar