laupäev, 16. november 2013

Kus lumi on?

Iga päev ootan, millal Eestis lumi maha tuleb, aga EI... miks mitte, ah?? Niii mõnus oleks ilmateates lund näha!  :)  Aeg veereb ikka kole ruttu - nüüd on juba kaks nädalat kooli seljataga. Kui novembri algus oli veel päikseline ja jaki võis koju jätta, siis praegune temperatuur erineb Eesti omast vaid mõne kraadi võrra. 

Rauno ja Artursiga tegime vaheaja viimasel päeval kerge jalgrattasõidu Pech Davidile - imeline koht, kus suur osa linnast on kui peo peal, õnneks ja kahjuks on see piisavalt lähedal (pool tundi rattaga ülesmäge), aga liiga eemal, et seal tihti käia. Lisaks on praegu ilmad nii külmad ja tuulised, ega lase midagi väga väljaspool toaseinu nautida. Seal lähedal on haigla ja kellegi õnnetus oli meie õnn ehk möödusime patsienti transportinud helikopterist ja tegin video ka.

Koppel


Mõnus taevas, või mis?

Kool sujub enam-vähem nii nagu koguaeg, natuke rohkem aktiivsust olen võib-olla üles näidanud, vähemalt ise tunnen sedasi. Minu puhul kehtib rohkem kui 100 % reegel ...
 "Mida rohkem teed, seda rohkem jõuad."
Kodutöö mõnes aines ei pane mind liigutamagi, samas kui projektid, rühmatööd, eksamid korraga koputavad rohkem kohusetundele ja tekitavad tahtmise midagi valmis teha.  
Vahekokkuvõte: Airport Design'i eksamil sain 18.09 punkti 20st ja neljapäevasel Meteoroloogia eksamil umbes 16. Siin kehtib 20 punkti süsteem ja vähemalt 50% ehk rohkem kui 10 punkti tähendab aine läbimist. Kolmapäeval tegime gruppidena esitluse intervjuust projektijuhiga. Ma olen grupis kahe indialase, ühe hiinlase ja ühe korealasega. See oli "sissejuhatus-projekt", järgmise (mida me veel alustanudki pole) peab esitama 5. detsembriks ning teema on väljamõeldud Aafrika riigi Bongola looduskaitsealade jälgimine. Milliseid vahendeid kasutada? Loosi teel saime Eurodrone'i loodavad UAVd, nüüd peame arvutama, mitu, kuhu, kuidas, kui suurele alale, miks vaja. Kuhu luua hooldusalad, jälgimisseadmed, erinevad ajapiirangud masinate kasutamiseks jne. Ühesõnaga tööd jagub, kuhjaga. Võtan seda kõike rahulikult, püüan koormusega hakkama saada, aga ütlen endale, et ükskõik kuidas läheb, midagi hullu ju ei ole. Pigem üritan sellest kõigest midagi õppida ja areneda ja tegelikult on lahedad värgid :) Väga segane tekst, aga tahan lihtsalt ise rohkem areneda kui hinnetega midagi saavutada. 

Viimase aerodünaamika praktikumi veetsime tuuletunnelis mõõtmisi ja arvutusi tehes. Umbes veoauto suurune masin kõrvalhoones, max kiirus on 30 m/s. Mõõtsime tõstejõu ja takistuse koefitsente erinevate kohtumisnurkade korral Prantsuse sõjalennuki maketi Brequet 1050 jaoks.  

Meie tunneli sarnane skeem

Vaatamata kiirele tempole on väljaspool kooli endiselt tore. Mingeid reise ei ole ette võtnud ja kahjuks ei näe midagi suurt tulemas ka enne 20. detsembrit, kui kaheks nädalaks teie juuurde TULEN!! Siiski, siiski eelmisel laupäeval läksid Ligue 1's vastamisi FC Toulouse ja Korsika jalgpalliklubi AC Ajaccio. Kuna tegemist ei olnud just championsleague' mänguga, siis tudengiorganisatsiooni kaudu sai tasuta pileteid. Nii kogunes meid lõpuks umbes 30, kes kõik koos staadionile liikusime. Eriti vahva oli apéro enne ja pärast mängu, nö avatud baar staadioni üleval saalis. Seal sai ka fotomeenutusi teha :D 



Oma ENAC / INSA tiimiga sujub ka jalka päris hästi, iga neljapäev on matš, 2 x 25 minutit, väljakul 6 +1 mängijat. Esimene kord olin 40 minutit platsil, teine kord lõpuni, skoorid vastavalt 6:0 ja 4:0 meile, aga peab mainima, et tiimid on väga nõrgad, ja kuna väljak tõesti on vaid pool õigest suurusest, siis mingit võrdlusmomenti Faunaga isegi ei teki. Aga väljak on 20 minuti kaugusel Loode- Toulouse's, lennujaama lähedal - VÄGA HEA VAADE! :)     Jalkasärgi tellisin ka ära, oma nime ja numbriga 8 :) 
 
Sellega saab Teelele külla! :)






Poolaeg: vasakus servas kummardamas

Kui sama teemaga jätkata, siis reede oli Eestile hea päev Aserbaidžaani alistamiseks, Prantsusmaa- Ukraina matši vaatasin kursakatega pubis. Igal pool, kuhu sisse astusime, valitses liiga pingeline õhkkond, lõpuks läksime ringiga tagasi vana café popi juurde, et seal nende õnnetut saatust jälgida. 2:0 kaotus pani enamikku inimesi peadest haarama ja teisipäevasele imele lootma, eks näis ! ;) 

Kõige tähtsam uudis:  Ootan teie kõnesid:  +33 06 38 77 88 60 või vähemalt SÕNUMEID :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar