esmaspäev, 4. november 2013

Viska õlu üle Ülo õla

Nonii, pühapäevane pesu pestud, nüüd võib kirjutada. Vaheaeg läks kiiresti, kiiresti - liiga ruttu, nagu alati. Viimasel koolinädala neljapäeval jõudsid lõpuks ema, Pille ja Teija pärale, õnneks ilma igasuguste viperusteta. Reedene päev oli mõeldud Toulouse'i uudistamiseks, esialgu omapäi ja lõuna paiku sain nendega liituda.
Kaubamaja katusel
Café - Un bout du monde:  Škõll!
Laupäeva hommikuks olid juba uued plaanid, üsna varajase rongiga sõitsime Cote d'Azuri ja Nizza poole. Õhtupoolikul kohale jõudes leidsime eest tõelise suveilma ja ehmatasime esialgu ära, sest meie kohvrid olid enamjaolt sügiseselt pakitud. Õhk oli küll soe, aga paar vihmapiiska andsid siiski juba suvelõpust märku, nii et meie neli prantsuse rivieras veedetud päeva möödusid lõbusalt.

No kus me nüüd oleme??
Massena väljak
Monaco Vürstiriik on Nizzast kõigest 20 minuti rongisõidu kaugusel, niisiis, kui juba, siis juba! Pühapäeva veetsime selle 1,9 km2 pindalaga riigi tänavatel jalutades. Printsipalee, sadam ja Monte Carlo kasiino on tuntumad paigad. Kaotasin ome esimesed 5 eurot mänguautomaadile. Palee juures nägime vahtkonnavahetust, ümberringi palju turiste, marssis väravast välja 16 meest, tegid vajalikud rituaalid ja korras, midagi hoopis vabamat kui Rootsis. Põhimõtteliselt on riik nii väike, et kui palee juures künka peal seista, näeb kogu maad nii ühele kui teisele poole, kaasa arvatud AS Monaco kodustaadioni - Stade Louis II ja helipad'i, sest Monacosse lennuväli ei mahu (niisiis tulevad rikkad ja kuulsad Nizza lennujaama ja lendavad sealt kopteriga viimased 20 km.)
Girls just wanna have fun

Hellllllllllllloou
Kolmandal nö Nizza päeval sõitsime provintsirongiga pisikesse kohta Touet-sur-Var. Seal oli paar söögikohta, millest esmaspäeval oli avatud täpselt kaks, väike lasteaed, rongijaam, majad ja kirik mäe otsas. Lõbus seiklus mittemidagi-ütlevas-kohas. Kirik oli nii väike, et sel oli ukse küljes selline vajutatav haak ukse lukustamiseks ja kiri "Palun sulgeda pärast lahkumist." Mõned majavahed/tänavad sarnanevad rohkem keldriga. Väga omapärane ja huvitav koht. Pärastlõunaks olime juba tagasi mere ääres ja viimasel päeval jalutasime Nizzas ringi- risti ja rästi.

talvepuud...



kooki kah





Järgmises postituses teekond Nizza - Arles - Carcassonne - Toulouse .. ja neljast kolm lendavad tagasi Eesti poole!

2 kommentaari:

  1. Superlahe reisiseltskond! Koos superlaheda Kaidiga!!!

    VastaKustuta
  2. Viska õlu üle Ülo õe õla

    VastaKustuta