pühapäev, 15. september 2013

Beluuuuuuuuuuuuga

Reede hommik algas juba kella kaheksase loenguga (tundub, et see saab rutiiniks, sest järgmisel nädalal algab niiviisi neli päeva järjest). Pärastlõunal saabus Rauno ja kui ta oli enda kooli paberid enam-vähem korda ajanud, käisime linnas Carte Pastel'i järel ja poest vajalikku kraami toomas. Kusjuures ENACi väravast välja astudes oli meie ees taevas Beluga oma täies hiilguses!!
Kohustuslik pilt Capitole de Toulouse'ga - nö linna keskplats, mis asub strateegiliselt heas asukohas, sest lähedal on Garonne, restoranid, galeriid, poed, katedraalid, Toulouse'i ülikool...
Minu jaoks lõppes õhtu jooksuringiga Canal du Midi ääres, see on väike kanal - jõgi, mille järgi hea kodust kesklinna või vastupidi orienteeruda, lisaks on selle kallastel head jooksurajad. Üleüldse on spordiga tegelemiseks väga palju võimalusi: neljapäeva õhtupoolikul, kui olin elus esimest korda tennist proovinud ja veendusin, et kõige keerulisem selle mängu juures on löögi tugevust/nõrkust reguleerida, tuli ukse taha slovakkia tüdruk Gabriella, valmis kohe välja minema. Mõtlesin mõne sekundi enne kui tuli meelde, et ta  eelmisel õhtul kutsus mind linna ühe prantslasega kohtuma. Ütlesin siis kiire jah-sõna ja vähem kui poole tunni pärast olime juba metroos. Õhtu lõppes džässklubis Lucia Stanizzo't kuulates. 
Peasissepääs

Nädalavahetus on ALATI väärt ootamist, eriti kui ees ootab Ligue 1 mäng Toulouse FC ja Olympique de Marseille vahel. Laupäeva hommikul tegime Raunoga kesklinnas turisti ringkäigu. Esimene peatus oli seitsme korruseline parkimismaja, mille katuselt avaneb 360° vaade ümbritsevale. Silm ulatus küll kaugele, aga kuna teised majad enam-vähem sama kasvu, siis näha just väga palju ei olnud (või on 7 korrust lihtsalt liiga-liiga madal, et huvitav hakkaks? ;) 

Kell 17 (samal ajal kui kodus Tarvas alustas II poolaega Vändra vastu) pandi pall mängu ka Stadium municipal de Toulouse'il. Kohalik tiim FC Toulouse on hooaja alguses viie mängu järel 19. positsioonil kahekümnest. Eelmine hooaeg lõppes tabeli esimese poole lõpus ehk kümnenda kohaga. Vastane oli 2012/13 hooajal Ligue 1-s PSG järel teise koha teeninud Olympique de Marseille. Staadionielamus oli muidugi võrratu, kokkuvõttes 20 111 vaatajat ning mängijad, kellest osa esindab Prantsuse rahvusmeeskonda. OM'i väravavaht Steve Mandanda tegi supertõrjeid, aga Toulouse ei andnud alla ja lõpptulemuseks 1-1 viik, mis oleks võinud ka 1-0 võit olla, kui poleks olnud Lucas Mendes'i 87. minuti väravat. Esimene suure staadioni elamus käes! 

 
Paremalt: Kevin, Anastasia, Emanuel, Alex ja Eder


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar