teisipäev, 10. september 2013

ENAC

École Nationale de l'Aviation Civile asutati pärast II maailmasõda Pariisi lähedal, 1968 kolis kool Lõuna-Prantsusmaale, peakontor asub Toulouse'is, kuid väiksemaid õppehooneid on ümberringi veel kaheksa, näiteks piloote koolitatakse Carcassonne'is. 

Carcassonne

Toulouse'i campus ise asub umbes nelja kilomeetri kaugusel linna keskusest, Rangueil teaduskeskuse piirkonnas. Siin on üle 400 000 elaniku, kellest üsna suur osa on üliõpilased, seetõttu on tudengitele ka hulgaliselt soodustusi. Transpordikaart Carte Pastel lubab 10 euro eest kuus kasutada piiramatult metrood, busse ja trammi (võrdluseks - mittetudengid peavad kuus maksma 44€).


Nädalavahetus möödus ühtmoodi põnevalt ja vaikselt. Gunilla näitas teed superhüpermarketisse, kus peale toidu ja riiete müüakse veel aiamööblit, krossivarustust, külmkappe, tööriistu jne. Värske kraamiga tagasi jõudnud, läksime erasmuslastega pubisid ja baare uudistama. Pont de Neuf on pimedas väga kena, väidetavalt on ilusa ilma korral kõik vabad kohad silla all ja peal hõivatud, inimesed istuvad, mängivad muusikat, tantsivad. Meie lõpppunkt oli üks pisike pubi (natuke sarnane Rüütli tänavale), kus peaaegu keegi ei saanud istuda, aga see ei läinud korda, sest teenindus on 5+, kui kümne õlu ostu korral antakse viisteist!


Tagasi jõudmine campusesse oli ühe leveli võrra raskem, sest ööbussid liiguvad enamjaolt vaid korra tunnis. Kui olime kella kolmesest maha jäänud, oli järgmine otsus kasutada VéloToulouse'i - üle linna on paarsada rattaparklat, kus mõistliku hinna eest (1,20 oli vist päev) saab ratta võtta ja tagastada seal, kus parajasti vaja. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar